Nordiska mytologin i populärkulturen

 vikingastenDen nordiska mytologin är långt ifrån död. Även om det är få som verkligen tillbeder asatrons gudar så har dess synlighet i populärkulturen knappast minskat. Med filmer så Thor tar mytologin och böjs till helt nya väldigt intressanta former. 

Filmer

Thor och de sammankopplade Avengerfilmerna kanske är de största exemplet på asatron i populärkulturen. Filmerna är baserade på serietidningar med samma namn handlar om hur asagudarna är utomjordingar som tidigare har beskyddat jorden och ett antal andra planeter från yttre hot. Efter att Tor anses ha betett sig oansvarigt tar Odin alla hands gudliga krafter och tvingar honom att leva på jorden fram till att han åter igen bevisat sig värdig.Thor återvänder åter igen i senare filmer så som The Avengers där han är en av en stor mängd andra superhjältar som tillsammans arbetar för att stoppa Thors gamla fiender samt Loki, Thors adopterade bror som har bestämt sig att hjälpa fienden för att få makten och bli gud över jorden.

Spel

Ett av de kanske mest populära spelen som har arbetat in asatron i upplevelsen är Jackpotspelet Hall of Gods. Spelet har blivit ett av de allra största jackpot-spelen med jackpottar som ofta utan problem kan tävla med Megafortune som annars toppar listorna över största vinster. Spelet har förutom många av asatrons gudar även andra föremål och symboler som vinstsymboler i spelet. För att vinna jackpotten måste man få tillgång till bonusspelet där man sedan har möjlighet att vinna någon av spelets tre bonusar.