Spel med anknytning till Nordisk Mytologi

5590908-game-controller-toned-blueDen nordiska mytologin har inspirerat många verk genom historien och spelvärlden är sannerligen inget undantag. Spels anknytning till den nordiska mytologin kommer i väldigt stor variation, allt från rollspel och äventyr till strategi och action, och med olika starka kopplingar.

Viking: Battle for Asgard

Viking är ett action-äventyrsspel i samma format som Gof of War och liknande spel, också känt som hack-and-slash-spel. Handlingen i spelet är ett krig mellan gudinnorna Hel och Freja som har spridit sig från Asgård till Midgård. I spelet tar man kontrollen över Frejas förkämpe i detta krig: Skarin, som ska leda Frejas armé till seger över Hel.

Hall of Gods

Över till ett helt annat typ av spel, nämligen casino, Hall of Gods är en slot, det vill säga en enarmad bandit, som använder sig av starka teman från nordisk mytologi. Det är ett mycket populärt spel i sin genre, inte mist för att det är ett jackpottspel där man har chansen att vinna åtskilliga miljoner kronor.

Ragnarok Online

Ragnarok Online är ett koreanskt MMORPG som är satt i en helt egen värld men med massvis av kopplingar till nordisk mytologi, man kan bland annat besöka både Nifelheim och Asgård. Spelet kom ut redan 2003 och fick en uppföljare 2013, uppföljaren fick dock betydligt sämre betyg av både kritiker och spelare.

Odin Sphere

Odin Sphere är ett sidscrollande 2D action-rpg som har lånat en hel del koncept och namn från den nordiska mytologin, de använder till exempel Ragnarök för världens undergång och Asar och Vaner som de två folk som slåss för dominans över landet. Spelet kom först ut till Playstation 2 i 2008 (i Europa) men tog sig även till PSN 2011.